Jan van Iperen

 

Jan van IperenMijn naam is Jan van Iperen. Noem me ouderwets, maar ik geloof in het oude principe van “Meester” en “Leerling” en dan wel in de vorm van één meester en één leerling. Volledige aandacht voor elkaar en elkaars ontwikkeling. Ik geloof dat Masters4Professionals vastgeroeste en niet stimulerende leerpatronen doorbreekt. Daarnaast wordt de intrinsieke waarde van “onderwijs” weer centraal gesteld door een gepassioneerde hands-on leerkracht.

 

Door te erkennen dat de praktijk mij sneller schoolde dan de boeken heb ik mijn pad gevonden. Door te vertrouwen op mijn eigen kracht en het verwachtingspatroon van de maatschappij los te laten heb ik mijn beslissingskracht gevonden. Via de weg van ervaring en tegenslag heb ik mijn passie gevonden. Tussen rebellie en acceptatie heb ik in mijn vader één van mijn leermeesters gevonden. In de constante ontwikkeling van de dag en vooral buiten mijn vakgebied vind ik mijn andere leermeesters.

 

 

Ik zie dat Masters4Professionals alles in zich heeft om patronen door te breken, denk hierbij aan bijvoorbeeld het openbreken van lineair denken. Deze manier kan een positieve bijdrage  leveren aan elk individu. Belangrijkste daarbij is dat de manier waarop dat gebeurt gestoeld is op kennis, ervaring en feeling van het terrein van expertise van zowel de professional als de master.

 

 

Ik ben een mooi voorbeeld dat dat ook werkt zonder afgeronde opleidingen, zonder het basispatroon dat verwacht wordt. Een ervaring en vertrouwen om te delen.