Zelfleiderschap: hoe bereid jij je voor op de 21e eeuw?

Share Button

 

najaar 2015 

 

titel: “Zelfleiderschap: hoe bereid jij je voor op de 21e eeuw?”

expertisegebied: leadership, learning and self-development, ethical and corporate responsibility, intercultural competency

21st century skills: leadership, communication, emotional intelligence, entrepreneurship, global citizenship

leervorm: masterclass

 

 

Moet je voldoen aan alles wat de 21e eeuw vereist, of wil je diegene zijn die de uitdaging aangaat met wat er van je wordt gevraagd in de steeds veranderende tijden? Kennis, vaardigheden en intelligentie blijken onvoldoende te zijn wanneer je niet wendbaar bent in verschillende situaties en veranderingen die elkaar snel opvolgen! Wil je volgen, lijden of leiden? Wie zou je kunnen zijn als je nieuwsgierig bent naar jouw potentieel en stevig staat voor wat het belangrijkst voor je is? Wie zou je kunnen zijn als je zou leiden vanuit jouw meest persoonlijke bron: jouw waarden? Om in de razendsnelle ontwikkelingen van de 21e eeuw een stevige plek te vinden, is de versterking van zelfleiderschap van groot belang.

 

In het eerste dagdeel gaan we in op de ontwikkelingen om ons heen die ons dwingen om stil te staan bij wie wij zelf zijn. Vaardigheden worden opnieuw gedefinieerd: The New Skills the World is Looking for. Future Work Skills 2020. 21st Century Skills. Global Connectivity. Vervolgens staan wij stil bij jouw persoonlijke waarden: hoe breng ik mijn waarden in kaart en wat kunnen die voor mij betekenen? Hoe kan ik leiding geven aan mijzelf, en op waarden gebaseerde keuzes maken in het leven? Om anderen te leiden, moeten we eerst in staat zijn onszelf te leiden.

 

In het tweede dagdeel gaan we dieper in op de waardenbepaling die je hebt gedaan (middels een tool van ValuesOnline) en waarmee je persoonlijke waarden in kaart zijn gebracht. Aan het eind van deze bijeenkomst begrijp je hoe jouw sterkste drijfveren zijn ontstaan, hoe je dagelijks volgens je eigen waarden kunt leven (en niet volgens die van anderen) en hoe je bewuste keuzes kunt maken voor jouw persoonlijke levenspad.

 

Tijdens de twee dagdelen word je zorgvuldig begeleid en ondersteund door Arnold van der Beek, gekwalificeerd ValuesOnline facilitator. Arnold heeft meer dan 30 jaar leiderschapservaring en een internationaal verleden in zowel B2B als B2C in een zeer creatieve omgeving. In alles staat voor hem de mens centraal. Diversiteit en verschillen maken in zijn opvatting ‘samen leven’ boeiend. In zijn leidinggevende posities faciliteerde hij het ontdekken van het eigen potentieel en de bewustwording van jezelf in veranderende situaties. Hij kwam tot de ontdekking dat het gaat om Zelfleiderschap en Persoonlijke Waarden. Sinds 2005 is hij gepassioneerd actief met waardenprocessen, ondersteund door een online waarden-ontdekkingsysteem (ValuesOnline).

 

 

locatie: BLOOM Den Haag, Koninginnegracht 28, Den Haag

spreker: Arnold van der Beek, ValuesOnline

deelname: € 185,- excl btw voor 2 dagdelen (max 15 deelnemers)

 

 

aanmelden evenement

 

Verification