Pressure Cooker: Marketing in de 21e eeuw

Share Button

 

Najaar 2015

 

 

titel: “Pressure Cooker: Marketing in de 21e eeuw: ontwerp een nieuw business model!”

expertisegebied: trends in marketing and sales management, entrepreneurial management, international strategic vision development

21st century skills: entrepreneurship, leadership, teamwork, problem-solving, communication

leervorm: pressure cooker

 

 

Een pressure cooker is een vorm van open innovatie die is gericht op het ontwerpen, testen en ontwikkelen van nieuwe concepten en disruptieve business modellen.

 

Je verspilt geen tijd en energie aan het schrijven van vuistdikke business plannen of adviesrapporten die zijn gebaseerd op verouderde marketing theorieën. Wij willen dat je ontwerpt, test en levert wat de klanten willen.

 

In 3 dagdelen komen we met jou tot de kern van ondernemen en organiseren en hanteren daarbij de aanpak van het Business Model Canvas: wie is jouw klant, wat is jouw unieke waardepropositie en hoe ontwerp je een (nieuw) business model dat is gericht op de ‘fit’ tussen de klant en jouw aanbod van diensten/producten.

 

Aan het eind van de pressure cooker heb je een uitgewerkt klantprofiel (1 pagina), een uitgewerkte waardepropositie (1 pagina), het ontwerp van een business model (1 pagina) en heb je voor elk onderdeel een ijzersterke pitch ontwikkeld en geoefend.

 

Maar wij gaan verder: wij willen dat je niet alleen ontwerpt, maar ook test en levert wat de klanten écht willen. Wij begeleiden je in dit proces en laten je zien hoe je stapsgewijs jouw business model in 60 dagen kunt testen in de praktijk. Na 60 dagen laat je in de terugkomsessie zien hoe jouw ideeën worden omgevormd naar echte business: wat heb je getest, wat heb je geleerd en hoeveel vooruitgang heb je geboekt?

 

Na de pressure cooker en de testfase van 60 dagen heb je een eerste belangrijke stap gezet in het ontwikkelen van een nieuw business model. Maar dit is nog maar een begin! Wij kunnen je verder helpen om de nieuwe waardepropositie en het nieuwe business model in de eigen organisatie stapsgewijs te implementeren. Met deze complete aanpak stellen we je in staat om te komen van een concept tot realisatie van (nieuwe) business waarmee je levert wat jouw klanten écht willen.

 

Linda Vermue is een autoriteit op het gebied van marketing, communicatie, branding, sales en merkenstrategie. Haar kracht is het succesvol realiseren van complexe communicatieprojecten waarbij de nadruk ligt op het verbinden van mensen en het opzetten van communities. Grote multinationals als ABN AMRO, DHL Global Mail, Interlanden, Alliander (NUON) en ING Bank maken deel uit van haar klantportfolio.

 

Meer lezen

Het bouwen van een waardepropositie is de kern van deze Pressure Cooker Marketing. In dit interview legt Alexander Osterwalder, grondlegger van het Business Model Canvas -tevens een van de pijlers van Masters4Professionals, uit wat het belang is van een goede waardepropositie.

 

locatie: BLOOM Den Haag, Koninginnegracht 28, 2514 AB Den Haag

spreker: drs Linda Vermue (MBA), Dutch Company Corner

deelname: € 725,- excl btw voor 3 dagdelen incl. walking dinner, lunch en netwerkborrel (max 15 deelnemers)

 

aanmelden evenement

 

Verification