Pressure Cooker: De kracht van waarden in de 21e eeuw

Share Button

 

najaar 2015

 

 

titel: “De kracht van waarden in de 21e eeuw – de verdieping”

expertisegebied: leadership, intercultural competency, learning and self-development, ethical and corporate responsibility

21st century skills: leadership, communication, emotional intelligence, entrepreneurship, global citizenship

leervorm: pressure cooker

 

Deze bijeenkomst is een vervolg op het trendseminar “De kracht van waarden in de 21e eeuw” dat op 20 november 2014 heeft plaatsgevonden. Op verzoek van de deelnemers hebben we een vervolgsessie ontwikkeld: hoe breng ik mijn waarden in kaart en wat kunnen mijn waarden voor mij betekenen? Hoe kan ik leiding geven aan mijzelf, en op waarden gebaseerde keuzes maken in het leven? Om anderen te leiden, moeten we in staat zijn onszelf te leiden. Om in de razendsnelle ontwikkelingen van de 21e eeuw een stevige plek te vinden, is de versterking van zelfleiderschap van groot belang.

 

Voorafgaand aan deze bijeenkomst heb je een waardenbepaling gedaan (middels een tool van ValuesOnline) en daarmee je persoonlijke waarden in kaart gebracht. In deze verdiepingssessie identificeer je jouw persoonlijke waarden en geeft ze prioriteit. Je ontdekt enerzijds de betekenis van de waarden door het vertellen van specifieke levenservaringen en anderzijds de verbindingen tussen jouw belangrijkste waarden in de verschillende levensfasen. Hierin word je zorgvuldig begeleid en ondersteund door Arnold van der Beek, gekwalificeerd ValuesOnline facilitator.

 

Aan het eind van deze bijeenkomst begrijp je hoe jouw sterkste drijfveren zijn ontstaan, hoe je dagelijks volgens je eigen waarden kunt leven (en niet volgens die van anderen) en hoe je bewuste keuzes kunt maken voor jouw persoonlijke levenspad.

 

Reacties van eerdere deelnemers:

“De bijeenkomst was intensief, met name door de verschillende rollen die je moest aannemen. Ik vond het ook wel gedurfd. Je vertelt immers persoonlijke zaken aan vreemden. Ik was blij dat ik als laatste aan de beurt was om verhalen te vertellen bij mijn waarden. Voorafgaand aan de bijeenkomst heb je al met de Valuesonline™ tool je waarden in kaart gebracht. Juist het hardop verhalen over je eigen waarden biedt zelfinzicht. “

” De opzet was goed. Alle deelnemers kregen om beurten 3 rollen toebedeeld: als Facilitator/vragensteller die de Focuspersoon/verteller laat praten over zijn/haar waarden aan de hand van eenvormige en repeterende vragen, als Observator voor het maken van notities voor de Focuspersoon en als Focuspersoon/verteller. Door vanuit meerdere kanten naar jouw waarden en die van anderen te kijken en te luisteren, krijg je een dieper begrip van de oorsprong en betekenis van je eigen waarden.”

” Aan de hand van je persoonlijke waarden, leer je elkaar in korte tijd behoorlijk goed kennen. Zonder twijfel bijzonder interessant.”

 

locatie: BLOOM Den Haag, Koninginnegracht 28, Den Haag

spreker: Arnold van der Beek, ValuesOnline

deelname: € 125,- incl btw voor 1 dagdeel incl. waardenbepaling (max 8 deelnemers)

 

 

aanmelden evenement

 

Verification