Duurzaam ondernemen

Share Button

voorjaar 2016

 

titel: “Pressure Cooker: Duurzaam Ondernemen”
expertisegebied: ethical and corporate responsibility, business processes and change management, international strategic vision development, international business awareness
21st century skills: entrepreneurship, problem-solving, team working, communication, global citizenship

leervorm: pressure cooker

 

 

Een pressure cooker is een interactieve en praktijkgerichte bijeenkomst die een tastbaar resultaat oplevert. De Pressure Cooker Duurzaam Ondernemen geeft je de kans om in een stormachtige 3½ uur handvatten te verzamelen om adequaat in te kunnen spelen op de duurzaamheid van de leveringseisen van de klant en je bedrijf een goed toekomstperspectief te bieden. Na deze pressure cooker heb je de klanten in je broekzak die duurzame producten verwachten.

 

 

Er wordt onder andere gewerkt met ISO 26000 richtlijnen en het Business Model Canvas. Je krijgt inzicht in het containerbegrip duurzaam ondernemen. Je krijgt antwoord op vragen als: Welke aspecten vallen onder duurzaam ondernemen? Waar kan je het beste prioriteit leggen voor jouw bedrijf? Vervolgens krijg je de gelegenheid om onder begeleiding een plan van aanpak te formuleren en aan de hand van een korte presentatie direct feedback te ontvangen van de coach en de overige aanwezigen. Zo weet je onmiddellijk of je op het juiste spoor zit. Na deze pressure cooker heb je een helder en compact duurzaamheidsactieplan waarmee je de volgende dag aan de slag kunt.

 

Resultaat:
– Je hebt inzicht in de elementen van duurzaam ondernemen
– Je hebt een duidelijk beeld welke facetten van duurzaam ondernemen binnen de eigen onderneming spelen
– Je hebt inzicht hoe je de duurzaamheidsaspecten voor de eigen onderneming kunt prioriteren
– Je bent in het bezit van een duurzaamheidsactieplan waarmee je direct aan de slag kunt

 

Yellow Bridge is een internationaal kenniscentrum dat het MKB inspireert en ondersteunt om hun prestaties duurzaam te verbeteren. Zij is specialist in duurzaam inspireren, presteren en begrijpen met behulp van consultancy, trainingen en korte films.

 

Achtergrondinformatie

 

Jan Peter Balkenende over ondernemende duurzaamheid
[News]College, 19 januari 2015

 

Een levendige lezing door voormalig premier Jan Peter Balkenende over langetermijndenken, innovatie, kostenbesparing, duurzame economie, aanzetten tot ander gedrag, imago, milieubewustzijn, groene technologie en circulaire economie.

Interessante content voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaam ondernemen in de breedste zin van het woord.

 

locatie: BLOOM Den Haag, Koninginnegracht 28, Den Haag
spreker: Zoé Baart, Yellow Bridge
deelnamekosten: € 395,- excl btw voor 2 dagdelen (max. 15 deelnemers)
lunch en borrel: tijdens en na de pressure cooker is er ruime gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken en te netwerken

 

aanmelden evenement

 

Verification