Laat je kunsten zien! – CV, LinkedIn-profiel en sollicitatiebrieven (her)schrijven

Share Button

 

titel: ” Laat je kunsten zien! – CV, LinkedIn-profiel en sollicitatiebrieven (her)schrijven ”

expertise: learning and self-development, trends in human resource management

21st century skills: communication, emotional intelligence, entrepreneurship

leervorm: pressure cooker

 

Je wilt je CV verbeteren, maar je weet niet hoe. Of je bent een sollicitatiebrief aan het schrijven, maar je worstelt met wat zinnen. Hoe val je op tussen je concurrenten?

Met deze zaken gaan we aan de slag in de pressure cooker.

 

Als professional met ruime ervaring in je portfolio moet je laten zien hoe je carrière is opgebouwd. Hoe de ene bouwsteen op de volgende past. Je CV is geen simpel lijstje van je werkverleden, maar een mooie samenhang van alles wat je bereikt en geleerd hebt. Samen kijken we of alle elementen in je CV aanwezig zijn en of de rode draad van je carrièrepad duidelijk zichtbaar is. Sluit je LinkedIn-profiel daar goed bij aan? En hoe wordt je profiel gevonden door headhunters?

 

De bijpassende sollicitatiebrief ondersteunt deze rode lijn met een visie op je volgende stap. De brief mag geen standaard verhaal zijn. Laat zien dat je de vacature van de organisatie goed begrepen hebt, maar ook waar je zelf trots op bent. We analyseren de vacaturetekst en kijken of de kernpunten terugkomen in je motivatie.

 

De pressure cooker start met een theoretisch kader. We vinken een checklist met minimale eisen af. Daarna ga je daar zelf mee aan de slag. Samen sparren en elkaar bekritiseren is ook een belangrijk onderdeel van deze sessie. Vaak ben je op je eigen verhaal blind gestaard. Doordat we met frisse ogen elkaars documenten bekijken, komen er verrassende nieuwe inzichten bovenwater!

 

Afsluitend komen de trends aan bod. Er zijn steeds weer nieuwe manieren van werven. We bespreken voorbeelden en wegen af in hoeverre je daar in mee wilt/moet gaan.

 

Je gaat naar huis met een verbeterde CV, LinkedIn-profiel en sollicitatiebrief, die je met een gerust hart kunt versturen.

 

data: dinsdag 13 januari 2016, 18:30-21:00 uur; dinsdag 26 januari 2016, 18:30-21:00 uur

locatie: Koninginnegracht 28, Den Haag

spreker: Marieke Hopley, Eigenaar CVkliniek

deelnamekosten: € 125,- incl. btw (max 8 deelnemers)

 

 

aanmelden evenement

 

Verification