Agile projectmanagement: wendbaar doelen bereiken – hoe pak je dat aan?

Share Button

voorjaar 2016

 

titel: “Agile projectmanagement: wendbaar doelen bereiken – hoe pak je dat aan?”
expertise: business processes and change management, leadership, co-operation, planning and organizing
21st century skills: leadership, communication, emotional intelligence, problem solving, team-working

leervorm: pressure cooker

 

Doelgroep:

Professionals die hun projectvaardigheden willen verdiepen.

Opdrachtgevers en opdrachtnemers die zich bevinden in de opstartfase van een project of betrokken zijn bij een project dat zich in ‘zwaar weer’  bevindt.

 

Doel:

Inzicht krijgen in hoe een stevig fundament wordt gelegd voor een succesvol project met een wendbare (agile) aanpak. Praktisch aan de slag met het uitwerken van een belanghebbendenanalyse, een waardepropositie en ideeën voor mogelijke vervolgstappen voor het eigen project.

 

Aanpak:

De aanpak kenmerkt zich door een combinatie van leren en direct toepassen: nadenken en actief werken!

 

Na een korte inleiding met verfrissende mindsetters wordt een krachtige techniek aangereikt die je helpt om overzicht te krijgen en beter richting te geven aan projecten. Je gaat vervolgens direct aan de slag met als ‘case’ je eigen project. In heldere stappen werk je naar een compact en compleet beeld van je project, en ontdek je nieuwe verbanden en mogelijke knelpunten, risico’s en issues. Tussenresultaten worden kort maar intensief met elkaar geëvalueerd. Dat leidt tot creativiteit en een helder beeld van waar er bijgestuurd kan worden. Naar behoefte wordt er in de loop van de dag ingezoomd op relevante projectmanagementmethoden en -technieken.

 

Deze aanpak levert je nieuwe inzichten, oplossingen en feedback op je eigen projectstructuur op van professionals uit verschillende branches. Juist dit aspect blijkt zeer waardevol en leerzaam.

 

Resultaat:

Na deze dag ben je in staat om de essentie van projecten expliciet en inzichtelijk te maken. Daarmee verbeter je de communicatie met alle belanghebbenden en vergroot je de wendbaarheid (agility) en effectiviteit van je projecten.

 

Reacties van eerdere deelnemers:

” Ik ben overtuigd door deze aanpak, het is zeker heel nuttig voor projectwerk.”

” Het is uitdagend en het is goed om in 1 dag een solide aanzet te geven voor mijn project.”

” Ik heb nu een beter besef gekregen van de stakeholders en belangen binnen mijn project. Dit helpt om de klant beter te adviseren.”

” Ik zou de pressure cooker aanraden wanneer de projecten niet scherp zijn bij de start. Het helpt om focus te krijgen.”

” Het project model canvas is een mooie manier om de essentiële aspecten van een project overzichtelijk weer te geven.”

” Het is een handig gereedschap om met name de communicatie met de stakeholders te kunnen focussen en te kunnen verhelderen.”

 

locatie: Koninginnegracht, Den Haag
spreker: Richard Huffmeijer, onafhankelijk projectmanager en eigenaar Huffmeijer IT Projectmanagement

deelnamekosten: € 495,- excl. btw (max 8 deelnemers)

 

aanmelden evenement

 

Verification